Dan z invalidi

Urad za delo Vrhnika je 16. aprila 2015 za brezposelne invalide, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, organiziral »Dan z invalidi«.

Udeležilo se ga je 54 invalidov.

V programu so sodelovali: mag. Tanja Hočevar je spregovorila o delovanju Zveze delovnih invalidov Slovenije in Društva invalidov Vrhnika; Sonja Kotnik iz ZRSZ je govorila o zaposlitveni rehabilitaciji; Jerneja Filipič iz Zdravstvenega doma Vrhnika je predstavila Center za krepitev zdravja; Anja Ogrin iz Upravne enote Vrhnika je udeležence seznanila z Osebnim dopolnilnim delom; Mojca Verbič iz Upravne enote Vrhnika je povzela posamezne dele iz Zakona o izenačevanju možnosti za invalide; Kristina Podbevšek iz Urada za delo Vrhnika pa je prisotne invalide opozorila na program Zavoda, ki je trenutno na razpolago in sicer Usposabljanje na delovnem mestu.

Udeleženci so povedali, da so dobili veliko novih in koristnih informacij. Podan je bil predlog, da se dogodek v jeseni ponovi z naslednjimi temami: socialno podjetništvo, zadružništvo, prostovoljstvo, socialna ekonomija. Izražena je bila tudi želja, da bi na takšne dogodke povabili predstavnike občine, ki bi lahko organizirali javna dela košnje trave, parkov, pometanje pločnikov in bi na ta način invalidi imeli delo, občina pa bi tudi privarčevala.