Aktivnosti

Aktivnosti predsednika in podpredsednika ZDIS

Nadzor v MDDI Maribor

Nadzor v MDDI MB je potekal v sproščenem vzdušju, nadzorni skupini so Emerik TOPLER, predsednik; Alexandara GRUJIČIČ, tajnica; Justina CVETKO, blagajničarka; Olga BELEC, predsednica NO predložili vso zahtevano dokumentacijo in podali pojasnila. MDDI MB deluje na območju 12 občin, na DI imajo za 4 ure zaposleno eno osebo.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDI Lendava

V sklopu nadzorov, ki jih po žrebu na UO ZDIS, opravlja ZDIS na DI v letošnjem letu, je bilo najprej na vrsti MDI Lendava.

Po topli dobrodošlici članom nadzorne skupine, je bila na razpolago skrbno pripravljena vsa potrebna dokumentacija, dodatna pojasnila pa so podali: Jožef GJEREK, predsednik; Marija BALAŽIC, blagajničarka; Mira ŠLEBIC, predsednica NO in Peter KLAJDERMAN, računovodja. MDI Lendava deluje na območju 7 občin.
 

Fotografija: ZDIS

Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI

Prvi dan dopoldan je udeležencem Sanja Jablanović predstavila temo: Invalidi in zakonodaja – oblike dela za invalide.
Popoldan so nam na Festival harmonikarjev invalidov nastopajoči pričarali nepozabno glasbeno doživetja.
Drugi dan dopoldan je imel predavanje dr. Ladislav Golouh: Delovanje možganov – kako se moški možgani razlikujejo od ženskih = ali so enaki?

 

Fotografija: ZDIS

2. FESTIVAL HARMONIKARJEV - INVALIDOV ZDIS

2. Festival harmonikarjev - invalidov ZDIS je potekal 16.06.2024 v Termah Olimia. Festivala se je udeležilo 10 harmonikašev in sicer iz DDI Črešnjevec, DIO Laško, MDI Lenart, DI Majšperk in Kidričevo, DI Muta, DI Sevnica, MDI Šaleške doline, Velenje in MDDI Šentjur. Vsak je zaigral dve skladbi, ob koncu pa so združili moči in vsi skupaj zaigrali skupinsko skladbo Na Golici. Na željo poslušalcev so zaigrali še nekaj znanih sklad ob katerih so zapeli tako harmonikaši, kot poslušalci.

26. revija pevskih zborov DI ZDIS, Avditorij Portorož

Zveza delovnih invalidov Slovenije je  izvedla že 26. revijo pevskih zborov društevinvalidov ZDIS in sicer v soboto, 11. maja 2024  v Avditoriju Portorož v organizaciji Društva invalidov občine Piran. Na reviji je nastopilo 17 pevskih zborov iz 16 društev invalidov ZDIS, skupaj skoraj 300 pevcev. Pozdravna nagovora sta imela Peter Bršek, predsednik ZDIS in Nives Antonič, predsednica DIO Piran. Vsak pevski zbor je zapel po dve pesmi, na koncu so vsi zbori skupaj zapeli še dve pesmi.

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov, Term Čatež, 24.-26.5.2024

V Termah Čatež  je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov. Prvi in drugi dan so bili udeleženci dopoldne in popoldne razporejeni v delavnice, zadnji dan pa je sledilo še eno predavanje. Prvi dan je bila na razpolago tudi pravna pomoč.

KOO Podravje

V poslovnih prostorih MDI Ormož so izvedla sejo DI iz KOO Podravje. Aktualno dogajanje v ZDIS in na DI sta predstavila Peter Bršek, predsednik ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS ter odgovarjala na vprašanja.
 

Foto: ZDIS

KOO Obalno - kraška

DI Pivka je bilo organizator seje KOO Obalno – kraške. Zbranim sta Peter Bršek, predsednik ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS predstavila aktualne teme s področja delovanja ZDIS in odgovarjala na vprašanja.
 

Foto: ZDIS

KOO Zasavje – Posavje

V Hrastniku so se zbrali predstavniki DI in obravnavali aktualne teme delovanja ZDIS in DI. Peter Bršek, predsednik ZDIS je nanizal področja na katerih deluje ZDIS in skupaj z mag. Tanjo Hočevar, sekretarko ZDIS sta odgovarjala na vprašanja prisotnih.

Foto: ZDIS

Srečanje invalidskih organizacij s političnimi strankami

V prostorih Roga v Ljubljani je dne 15.5.2024 potekalo srečanje predstavnikov posameznih političnih strank, ki kandidirajo na Evropskih volitvah.

 

Razpečuj vsebino