Meddruštveno balinarsko srečanje invalidov

Balinarji in balinarke Društva invalidov Ilirska Bistrica že vrsto let, tako tudi letos, na domačih baliniščih organizirajo meddruštveno športno srečanje v balinanju v počastitev občinskega praznika in dneva državnosti.

Letos se je v juniju v balinarskem turnirju trojk pomerilo 15 ekip iz invalidskih društev Izola, Koper, Sežana, Pivka, Postojna, Cerknica, Žiri in domačega društva.

Med moškimi sta bili letos najboljši domači balinarski ekipi, tako je prva ekipa dosegla 1. mesto, druga ekipa pa 2. mesto. Tako sta zmaga in pokala ostala doma, 3. mesto pa je osvojila ekipa Žiri. Domači ženski ekipi pa sta dosegli 4. in 7. mesto. Prvo mesto je osvojila ženska ekipa Sežana, drugo Pivka in tretje Izola.

Dan je minil v prijetnem športnem vzdušju in druženju, kar je zagotovilo, da se balinarji in balinarke naslednje leto zopet pomerijo v tej športni disciplini.

Naši balinarji in balinarke so zelo uspešni tudi na prijateljskih balinarskih turnirjih, ki jih prirejajo društva invalidov in že letos so društvene prostore obogatili kar s sedmimi pokali. Vsako leto balinajo tudi z varovanci VDC, lani v septembru pa so balinali na nepozabnem dobrodelnem dogodku Bistrc za Slovenijo, kjer so se zbirala prostovoljna sredstva za žrtve poplav.

Na vseh prijateljskih športnih srečanjih je veliko prijetnega druženja, prijateljskih stikov in dobrega razpoloženja.

 

Avtor: Jožica Žibert, predsednica DI Ilirska Bistrica 
Foto: Zvone Gombač, DI Ilirska Bistrica