Aktivnosti DI Sevnica v mesecu septembru 2024

04. september – Društvo invalidov  Sevnica je bilo organizator tradicionalnega turnirja trojk ekipno v balinanju, ki je bil v športnem parku Drevored. Turnirja so se udeležile ekipe iz DI  Postojna, DI Rimskih Toplice, MDIO Litija in Šmartno pri Litiji in DI Sevnica. Za DI Sevnica so nastopili:Janez Simončič, Tomo Jeraj, Tine Dornik in vodja Balinarske sekcije Franc Ernestl. Turnir je bil izveden v prijetnem vzdušju in lepem vremenu.

05. september-  Naša člana Franc Dobovšek in Miro Povše sta se udeležila memorijalne  ribiške tekme, ki je bila na  ribniku v Zagorju.

21. september -Društvo invalidov Sevnica je bilo organizator srečanja invalidov ob dnevu športa Slovenije,v namiznem tenisu in šahu. Srečanje se je odvijalo v športnem domu pri bazenu. V namiznem tenisu je sodelovalo 6 naših članov. Vrstni red je bil naslednji: 1. Šalamon Slavko, 2. Košar Viktor, 3. Rajh Ivan, 4. Svažič Igor, 5. Zgonec Tone in 6. Grmovšek Andrej. 

V šahu pa je bil prijateljski dvoboj med DI Zagorjem in DI Sevnico, katerega so dobili  Zagorjani z rezultatom 25:15; v posamezni konkurenci je nastopilo 10 igralcev. Vrstni red je  bil naslednji: 1. Benko Boštjan, Zagorje; 2. Grčar Janez, Zagorje; 3. Vukovič Pero, Sevnica. Za DI Sevnica so nastopili:  Ludvik Cvirn, Franci Derstvenšek in Martin Mirt.

24. september  - Društvo invalidov Sevnica je bilo organizator srečanja ob dnevu športa Slovenije v pikadu. Srečanje se je odvijalo v Gasilskem domu Šmarčna. Tekmovalo je 15 članov DI Sevnica, vrstni red pa je bil naslednji: 1. Simonišek Jože, 2. Gole Ivan in 3. Kelnarič Jože. Naj met med moškimi je imel Kelnarič Jože; naj met ženska pa Klun Majda.

Srečanje je lepo uspelo v prijetnem športnem vzdušju.

24. september - predavanje o  zdravstvu

V okviru vsakoletnih predavanj na temo o zdravstvu smo letos izbrali zdravila. O uporabi in kombinaciji le-teh nam je strokovno posredovala svoje znanje ga. Petra Majcen iz Lekarne Sevnica, za kar se ji zahvaljujemo.

Zahvala pa gre tudi podjetju Preis, ki so nam nudili prostore v ta namen.

05. oktobernaše ekipe DI Sevnica so se udeležile regijskega tekmovanja ZDIS v pikadu,  ki je bilo v Hrastniku. Vrstni red pri moških je bil: 1. MDI Novo mesto; 2. DI Hrastnik; 3. DI Trbovlje. DI Sevnica je zasedlo 9.-12. mesto v postavi: Ivan Gole, Jure Rašič, Jože  Simonišek  in  Franci Selak.

Pri ženskah je zmagala ekipa DI Metlika, 2. DI Sevnica in 3. DI Črnomelj. Naše društvo so zastopale: Lara Bec, Metoda Bec, Melita Brajer in Majda Klun. Uvrstile so se na državno prvenstvo, ki bo v novembru, prav tako v  Hrastniku.Vse čestitke za lepe uspehe.

 

OBVESTILO

V torek,3.12.2024 ob 15.00 uri bomo imeli novoletno srečanje v TVD Partizan. Prijave zbiramo do zasedbe prostora.

 

Roman NOVŠAK, tajnik DI Sevnica