Aktivnosti DI Sevnica v poletnih mesecih 2024

31. julija  smo se člani Društva invalidov Sevnica udeležili kopalnega dne na slovensko obalo.  Bilo je54članov, ki so uživali na  toplem morju  in v prelepem sončnem dnevu. Proti večeru pa smo se odpravili proti domu. Bilo je lepo in upamo, da bomo kopanje kmalu ponovili.

 

3. avgusta je bil  planinski dan slovenskih invalidov na Kopah pri Slovenj Gradcu. Iz našega društva se nas je  zbralo 57 članov, na srečanju je bila proslava, maša in prijetno druženje z ansamblom KAVAL.

 

06. avgusta je  bilo srečanje pikadistov članov DI Sevnica v gasilskem domu Krmelj. Bilo je 20 članov. Vrstni red zmagovalcevje bil naslednji: 

  • 1. Jože  Simonišek

  • 2. Jože Kelnarič

  • 3. Jure Rašič

Naj met sta imela: 

  • v moški konkurenci  Jože Simonišek

  • v ženski pa Martina Hrovat Lindič 

Po  tekmovalnem delu je sledilo druženje  zokusno malico v gostišču Barbara.

 

11. avgusta smo si člani DI Sevnica ogledali gledališko predstavo na prostem, na Studencu pri Domžalah. Bilo nas je 54 članov. Ob lepi predstavi gledališke skupine  MIRANA JARCA, STUDENEC  smo uživali  in se v poznih jutranjih urah vrnili domov.

 

21. avgusta smo se odpravili na drugi kopalni dan, ki smo ga morali iz ponedeljka prestaviti na sredo, zaradi slabega vremena.  Kopalnega dneva se je udeležilo 43 članov DI Sevnica, ki smo uživali ob lepem sončnem vremenu in se v večernih urah vrnili  domov.

 

Roman NOVŠAK, tajnik DI Sevnica