Aktivnosti v DI Trbovlje v juliju

Kljub poletnim mesecim aktivnosti so v Društvu invalidov Trbovlje potekale. 15.7.2024 smo se podali na enodnevni  planinski dan v Dolomite. Interes za udeležbo je bil zelo velik, tako da smo popolnili  kar dva avtobusa. Vodenje je prevzel g. Matjaž Podlipnik. Preko Karavanškega predora smo vstopili v Avstrijo, imeli postanek v trgovini /Loacker – znamenite napolitanke/ v kraju Heinfels  in v Lienzu. Do Italije nas je pot vodila mimo Toplaškega polja, kjer izvira reka Drava,  do pogorja Dolomitov. Ob jezeru Lago di Misurina smo imeli daljši postanek bodisi za sprehod okrog jezera ali za fotografiranje  znamenitega vrha Dolomitov Tri Cine. Njegova višina je 2999m. Nato smo nadaljevali pot do jezera Lago di Missurina, kjer je bil daljši postanek, možnost pohoda okrog jezera ali postanek za fotografiranje pogleda na Tri Cine. Pot nas je naprej vodila v turistično mesto Cortina d'Ampezzo, kjer smo si ogledali znamenitosti. Domov smo prispeli pozno zvečer z lepimi spomini na doživet planinski dan.

9. avgusta smo organizirali kopanje v termah Paradiso in obisk z degustacijo na kmetiji odprtih vrat Pr Krhin v Šentjerneju. 31.8.24 smo se udeležili srečanja pobratenih društev v Cerknici.

3. septembra smo imeli nadzor poslovanja za leto 2023. Na nadzoru so bili prisotni: predsednik ZDIS Peter Bršek, kot vodja nadzorne skupine, mag. Tanja Hočevar – sekretarka ZDIS  in Tatjana Bečaj kot članici nadzorne skupine. S strani društva pa so bili navzoči; predsednik DI Vesel Šalja, Tanja Šulin Drnovšek predsednica NO, Manja Železnik računovodja in Stanka Kink tajnica društva.

8. septembra smo popeljali na letovanje v Omiš 84 udeležencev. Ta termin letovanja nam ni bil naklonjen z vremenom, saj je bilo večino dni oblačno, hladno, morje razburkano. Nekatere to ni motilo in so se kopali, drugi so se podali na krajše organizirane izlete v bližnjo Makarsko, Omiš in vožnjo po reki Cetini. Nekateri so zboleli že v hotelu, z dolgo vožnjo domov pa okužili velik del udeležencev.

19. in 20. septembra smo se ponovno podali na kopanje v terme Paradiso in v nadaljevanju na druženje  v zidanici Zdenka – Gadova peč. Žal pa je bilo veliko odpovedi prav zaradi obolelih na letovanju.

Pred nami je planiranje FIHO,  udeležba na proslavi 50-letnice MDI Škofja Loka, območno tekmovanje v pikadu ekipno, jesenski izlet v Srbijo in še in še…

 

Stanka Kink

Fotografije: Šalja Vesel