junij 2011

Povezani dokumenti

Spodaj so navedeni ostali dokumenti, ki se nanašajo na projekt "Občina po meri invalidov":

Delavnica ZDIS ''Izdelovanje rož iz različnih materialov''

Radenci, 14.5.-19.5.2011
Mentorica: Ana Marija Žorž, DI Dornberk

Zveza delovnih invalidov Slovenije je organizirala 5-dnevno delavnico »Izdelovanje rož iz različnih materialov« v »Domu zdravja ZDIS« v Radencih, katere sem se udeležila kot članica DI Grosuplje.

ODI Zgornje Posotelje: Sodelovanje na mednarodni ravni

Rogaška Slatina - Na dan državnosti hrvaškega naroda 22. junija je bilo 14. tradicionalno srečanje društev invalidov iz SZ dela Hrvaške, povabljeno pa je bilo tudi naše društvo, srečanje je bilo v mestu Ivanec, gostitelj pa njihovo društvo invalidov ILO Ivanec. Srečanja se je udeležilo 16 društev invalidov. Na čelu našega društva je bil neutrudljiv predsednik Anđelko Bendelja in še sedem ostalih članov društva.

Obisk članov projektnega sveta ZDIS za projekt 'Občina po meri invalidov'

Člani projektnega sveta ZDIS za projekt ''Občina po meri invalidov'' so se dne 31.5.2011 v prostorih Mestne občine Ptuj sestali s člani Sveta za invalide Mestne občine Ptuj, ki je kandidatka za pridobitev listine ''Občina po meri invalidov'' za leto 2011.

Načelni pomisleki Zveze delovnih invalidov Slovenije k osnutku Zakona o opravljanju dejavnosti splošnega pomena

Dopis "Načelni pomisleki Zveze delovnih invalidov Slovenije k osnutku Zakona o opravljanju dejavnosti splošnega pomena na področju negospodarskega sektorja" je ZDIS poslala predsedniku državnega zbora RS, dr. Pavlu Gantarju.

DI Kranjska Gora: V troje je lepo

Na Binkoštno nedeljo je bilo v Kranjski Gori srečanje starejših, bolnih in invalidov. Nesrečna kombinacija je običajno, kar v eni osebi. Pa ni vse tako črno, kot je na prvi pogled videti z naštevanjem, da si star, bolan in še invaliden. Čeprav je v javnosti sedaj nekakšno javno razmišljanje, da je vse slabo, kar naj bi bilo v službi človeka. Pa si upam zbrati toliko korajže, da to trditev ovržem..

Iz delavnice ''Izdelki iz lesa''

Radenci, 3. - 8.6.2011 - mentor delavnice: Aleš Birsa, DI Ajdovščina-Vipava.

Aktiv invalidov Eti - Delavnica: KOMUNIKACIJA

8. junij 2011 - Glede na to, da se je na prvem izobraževanju izkazalo, da si najbolj želimo in potrebujemo dobre komunikacije, je bila naša druga delavnica na temo KOMUNIKACIJA.

Predavateljica, ga. Marja Strojin, univ. dipl. psih., nam je na zanimiv in poučen način predstavila, kaj je sporazumevanje. Delavnica je bila pestro obarvana in je od udeležencev zahtevala aktivno sodelovanje.

Ne vem, ali smo se kaj naučili, vsekakor pa nam je ga. Marja odprla mnoga vprašanja, na katera si bomo lahko odgovorili le sami.

Navodila za Evidenčni karton, Koledar kapacitet in pravila o koriščenju in vzdrževanju objektov ZDIS

Predlogo - prazen evidenčni karton imate na voljo v dveh oblikah - DOC in PDF. Izberite tisto, ki vam je bolj domača.

Navodila za izpolnjevanje se nahajajo v ločeni datoteki, saj je dovolj, če ima popisovalec s sabo en izvod.

Komu in kolikšna invalidnina za telesno okvaro

Invalidnina je mesečna denarna dajatev, ki jo lahko pridobi zavarovanec ali uživalec pokojnine zaradi telesne okvare, nastale med zavarovanjem ali v času uživanja pokojnine.

Telesna okvara je podana, če nastane pri zavarovancu izguba, bistvenejša poškodovanost ali znatnejša onesposobljenost posameznih organov ali delov telesa, kar otežuje aktivnost organizma in zahteva večje napore pri zadovoljevanju življenjskih potreb, ne glede na to, ali ta okvara povzroča invalidnost ali ne.

DI Kranjska Gora: Invalidi, staranje, hoja in znojenje!

Na prvi pogled zelo zmeden naslov. Ne obupajte in kmalu bo vse jasno, zakaj taka zmeda na prvi pogled.