December 2012

DI Kranjska Gora: Kaj prinaša december

To je čas, ko je vse v pričakovanju, otroci pričakujejo Miklavža, smučarji sneg, kmetje mraz, trgovci veliko kupcev, uslužbenci trinajsto plačo itd.. Vsi skupaj pa pričakujemo nekaj novega, čeprav včasih niti ne znamo opredeliti, kaj naj bi to bilo, želimo le da se nekaj spremeni.

Usposabljanje "Okrepitev mreže aktivov", Dolenjske toplice

V Dolenjskih toplicah je 7. in 8. decembra 2012 ZDIS organizirala usposabljanje "Okrepitev mreže aktivov"

Ogled galerije slik

DI Dravograd: Regijska proslava ob dnevu invalidov

V nedeljo 2.12.2012 je DI Dravograd organiziralo regijsko proslavo v počastitev Mednarodnega dneva invalidov – 3. december.

Podelitev listine Mestni občini Murska Sobota

Slike iz podelitve listine "Občina po meri invalidov" Mestni občini Murska Sobota, 4. december 2012.

Glasilo ZDIS, številka 9 (2012)

Izšla je 9. številka glasila ZDIS.

Vsebina:

Poročilo predsednika ZDIS - november 2012

06.11.2012 - Posvet za predsednike DI športne referente na DI, Trbovlje

DI Kranjska Gora: Obisk starejših in bolnih članov

Kramljanje.

    Mesec december ali gruden, ima poleg teh dveh imen, še prvenstvo v ljudskem poimenovanju. Če jih samo nekaj naštejem: veseli december, najbolj nori mesec, mesec z največ osamljenimi, mesec z največ prazniki, mesec z milijoni izrečenih voščil, mesec z največ dobrotami na krožnikih, mesec z norim zapravljanjem, mesec najema kreditov za par ur norega uživanja, mesec trgovcev, mesec otroških radosti, mesec množičnega začasnega preseljevanja, mesec norega obnašanja in še bi lahko našteval.

DI Hrastnik: Svetovni dan invalidov

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je tudi letošnje leto na poseben način obeležilo svetovni dan invalidov. Organizacija združenih narodov je sicer leta 1992 s posebno resolucijo razglasila 3. december za svetovni dan invalidov, mi pa smo se zbrali že kar 1. decembra v Gostišču Gurman na Dolu pri Hrastniku. Udeležba na srečanju je bila spet resnično občudovanja vredna, saj se nas je zbralo natanko 184 invalidk in invalidov.