junij 2013

Usposabljanje za aktivno življenje in delo; Terme Olimia

Terme Olimia, 7. – 8.6.2013

V Termah Olimia je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo Usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne invalide.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje predstavnice ZRSZ glede možnosti za zaposlovanje invalidov, izvajanju ukrepov APZ in storitev zaposlitvene rehabilitacije v okviru ZRSZ.

Po kosilu so udeleženci sodelovali v štirih delavnicah.

ODI Dravinjske doline: Občudovali so lokvanje

V soboto 15. junija se je okoli trideset članov Območnega društva invalidov Dravinjske doline zbralo na domačiji Franca Rečnika na Ličenci.

Tam je bil namreč začetek tako imenovanega cvetličnega pohoda, ki ga je organizirala komisija za šport ODI Dravinjske doline. Kot sta povedala organizatorja tega pohoda Anton Kušter in Franc Rečnik je to bil že tretji pohod invalidov na tem koncu. Prvič so šli po naravoslovni učni poti, drugič po rimski poti, tokrat pa so pot imenovali cvetlična pot. To pa zato, ker so po celotni trasi lahko občudovali cvetlice.

DI Slovenj Gradec: Srečanje pobratenih društev invalidov v Dornberku

Pobratena Društva invalidov Vrhnika, Slovenj Gradec, Gornja Radgona; Idrija – Cerkno in Dornberk so se dogovorili, da enkrat letno organizirajo srečanje pobratenih društev. Organizator srečanja je vsako leto drugo društvo. Letos je srečanje organiziralo DI Dornberk.

V Dornberk – Zeleni gaj, ki se nahaja v spodnji Vipavski dolini in spada pod občino Nova Gorica, se je srečanja pobratenih društev, ki je bilo 15. junija 2013, udeležila tudi 10 članska delegacija invalidov iz Društva invalidov Slovenj Gradec.

Radio Triglav: Oddaja Drug z drugim

V oddaji Drug z drugim na Radiu Triglav, v ponedeljek 17. junija, smo predstavili prvo v sklopu občin, ki so prejele plaketo Občina po meri invalidov.

To je Občina Radovljica, ki je plaketo dobila leta 2005 in ki jo je v oddaji predstavljala Majda Dežman.

Poleg nje pa sta v oddaji sodelovala še predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) Drago Novak ter predsednica Medobčinskega društva Radovljica Valerija Keršič.

ODI Zgornje Posotelje: 45. letnica društva na Boču

V soboto 01.06.2013 se je kljub dokaj neprijaznemu vremenu zbralo preko 1100 invalidk in invalidov ter ostalih udeležencev ob 45. letnici delovanja Območnega društva invalidov Zgornje Posotelje, sedež Rogaška Slatina pri Planinskem domu na Boču. Slovesnost se je pričela ob 10. uri. Prisotne je v imenu društva najprej pozdravil predsednik Območnega društva invalidov Anđelko Bendelja. V imenu predstavnikov 6 občin na katerih deluje in združuje Območno društvo invalidov Zgornje Posotelje je prisotne nagovoril župan Občine Rogaška Slatina mag.

DI Kranjska Gora: Pohod do Peričnika

Življenje z naravo, naj bi bilo tisto pravo življenje!

 

Politika piškotkov

 

www.zdis.si

O piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate s to politiko, in dovolite uporabo piškotkov v skladu s pogoji iz te politike.

Piškotki so datoteke, ki jih spletni strežniki pošljejo spletnemu brskalniku, ki ga uporabljate, le-ta pa jih shrani.

DI Kranjska Gora: Razočaranje med obiskom primorske osmice

   Vsako leto od novembra do junija ne zamudite obiskati primorskih osmic. Osmica je sicer prav in samo primorska posebnost, ki kmetom vinogradnikom omogoča, da na svoji domačiji ponudijo lastno vino in domače jedi. Osmico lahko preprosto imenujemo gostoljubna domačija, kot se radi poimenujejo sami osmičarji. Osmica je domač praznik za kmetijo, kot so npr. koline na Dolenjskem, ko domačija gostu postreže s svojim vinom in z domačimi dobrotami.

Zbor članov ZDIS

Ljubljana, 28.5.2013

Predstavniki članov ZDIS so konstruktivno sodelovali v razpravah in med drugim potrdili Letno poročilo ZDIS za leto 2012 in sprejeli plan ZDIS za leto 2013

Ogled celotne galerije slik

DI Kranjska Gora: Človek naj bi bil sebi najboljši prijatelj

   Nek neznan pisec je napisal: »Vsak sleherni posameznik bi moral skrbeti zase in za svoje celovito ravnovesje. Moral bi gojiti več spoštovanja do sebe«. Konec citata. Človek naj bi si bil predvsem sebi najboljši prijatelj. Ljudje žal najmanj skrbimo za tisto, kar bi si hoteli najdalj ohraniti, to je lastno zdravje.

MDI "Drava": V čiščenju narave

Člani MDI "DRAVA" Radlje v čiščenju narave - Slovenije 2013 - za ekonomsko in politično čiščenje še nismo popolnoma pripravljeni.

Alojz Cifer, predsednik MDI "Drava"