October 2013

DI Hrastnik: Sodelovanje na ekipnem območnem tekmovanju v pikadu

V soboto, 5. oktobra 2013, je v organizaciji Društva invalidov občine Brežice potekalo ekipno območno tekmovanje Koordinacije Zasavje-Posavje v pikadu.

Prijavljenih je bilo kar 16 moških in 13 ženskih ekip, ki so se borile za prvi dve mesti v svoji kategoriji, kajti ti dve mesti pri moških in ženskah vodita  na državno prvenstvo invalidov v pikadu, ki bo 16. novembra 2013 v Litiji.

DI Logatec: Obletnica DI Logatec

Visoki jubilej smo obeležili v soboto 29.09.2013 v športni dvorani Logatec. V enournem kulturnem programu, v katerem so nastopili MPZ DI Vrhnika, ženski pevski zbor DI - DU Logatec in trio mladih vilionistk, pod vodstvom mentorice profesorice Metke Tekavec-Mihevc, podelitvi priznanj zaslužnim prostovoljcem in športnikom, doživeli lep večer. Z izdajo fotoalbuma pod naslovom "Z vami že 30 let" pa predstavili ta čas še z fotografijami in spremljajočim besedilom.

Delavnica ''Izdelki iz fimo mase'', Radenci

Radenci, 10. oktober  – 11. oktober 2013

V Radencih je pod vodstvom mentorice Marije Pečolar, DI Slovenj Gradec potekala delavnica ''Izdelki iz fimo mase'', ki so se je udeležili udeleženci iz DI Ajdovščina-Vipava, MDI Kamnik, MDI Litija in Šmartno pri Litiji, DI Ljubljana-Bežigrad, DI Ljubljana Vič – Rudnik, DI Radeče, MDI Sežana in DI Slovenj Gradec.

DI Hrastnik: Ekskurzija na Idrijsko in Cerkljansko

V soboto, 12. oktobra, smo se članice in člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) odpravili na tradicionalno jesensko ekskurzijo. Znova smo napolnili avtobus in se tokrat odpravili spoznavat Idrijsko in Cerkljansko, posvetili pa smo se predvsem bogati zgodovinski in kulturni dediščini tega dela naše Slovenije.

Psihosocialna rehabilitacija v Termah Dobrna

Psihosocialna rehabilitacija socialno ogroženih delovnih invalidov, Terme Dobrna, 29.9. – 4.10.2013.

DI Hrastnik: Letovanje na Visu

Po lanskoletnem fantastičnem letovanju članic in članov Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) na otoku Hvaru je bilo povsem razumljivo, da se tudi letos odpravimo proti morju. Izbrali smo si prelep jadranski otok Vis.

DI Dravograd: Ponovitev delavnice ingverjevih izdelkov

Ingver je začimbna rastlina, ki raste v tropskih in subtropskih pasovih. Je večletna rastlina, ki zraste do 50 cm. Oblikuje do 20 cm dolge korenine, ki se uporablja v kulinariki, pa tudi v zdravstvu.

Zaradi velikega povpraševanja po tej delavnici, ki smo jo zelo uspešno že izvedli v mesecu juniju, smo se v društvu odločili, da ponovno organiziramo in izvedemo to isto delavnico. Izvedli smo jo v sredo, 2. 10. 2013 ob 11. uri.

DI Hrastnik: Športne igre društev invalidov iz Zasavja

Športne igre društev invalidov iz Zasavja, ki so se začele leta 2009 na pobudo Društva invalidov Hrastnik, so letos potekale 21. septembra v Radečah v organizaciji DI Radeče. Zasavski invalidi smo ekipno tekmovali v naslednjih disciplinah: pikado, balinanje in ribolov. Prav v vseh disciplinah smo sodelovali tudi članice in člani našega DI Hrastnik.

Na začetku tekmovanja nas je pozdravil in nam zaželel dobrodošlico predsednik DI Radeče Franc Gros, nato smo se pa napotili vsak na svojo lokacijo - tekmovališče.

MDI Drava: 100. jubilejni pohod

Ob občinskem prazniku smo organizirali 100 - ti jubilejni pohod v okolici Radelj.
 

Alojz Cifer, predsednik MDI »Drava«

ODI Dravinjske doline: Invalidi na ogledu Zreč

Sredi meseca septembra so si člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline ogledali mesto Zreče in njegove znamenitosti.

Zbralo se je trideset pohodnikov in se pod vodstvom Urške Firer iz Turistično informacijskega centra Zreče odpravilo na raziskovanje. Začetek poti je bil pri železniškem muzeju in nato so krenili na velik krog, ki traja uro ali uro in pol. Odvisno od pohodnikov in njihove kondicije.