October 2014

DI Hrastnik: Območno ekipno tekmovanje v pikadu

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je v soboto, 18. oktobra, organiziralo območno ekipno tekmovanje invalidov v pikadu, tako v ženski kot tudi moški konkurenci. Za območni ekipni prestiž v pikadu se je tako borilo 13 moških in 12 ženskih ekip oz. vsega skupaj se je v Hrastniku zbralo kar 53 pikadistk in 59 pikadistov, ki so zastopali barve društev invalidov iz Brežic, Črnomlja, Kočevja, Litije in Šmartnega pri Litiji, Metlike, Novega mesta, Radeč, Rimskih Toplic, Sevnice, Trbovelj, Trebnjega, Zagorja ob Savi in Hrastnika.

ODI Dravinjske doline: Devetdeset let Terezije Jelenko

V sredo, 8. oktobra, je svoj visoki jubilej, devetdeset let, praznovala Terezija Jelenko iz Zgornjih Laž.

Poleg sorodnikov in domačih so jo obiskali in ji podarili rožico tudi člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline – poverjeniški odbor Jernej, katerih članica je Terezija tudi sama. Predsednik tega odbora Franc Rečnik ji je v imenu vseh zaželel še veliko lepih let. Seveda je zbrano družbo povabila na zakusko in se ob dobri hrani ter kozarčku domačega precej razgovorila.

DI Hrastnik: Ekskurzija na Gorenjsko

Članice in člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) smo se v soboto, 4. oktobra, odpravili na tradicionalno oktobrsko ekskurzijo.

Letos smo se določili, da obiščemo Gorenjsko. Ob 7. uri, ko smo zapustili hrastniško tržnico, je bilo že vsem jasno, da je tokratna ekskurzija množično obiskana. Napolnili smo namreč kar dva velika avtobusa ter se dobre volje in polni pričakovanj odpravili proti Brezjam, Bledu in Bohinju.

DI Hrastnik: Veseloigra Stari grijeh

Veseli in tudi ponosni smo lahko na številne aktivnosti, ki jih nudi Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) svojim članicam in članom. Vse različne aktivnosti namreč bogatijo kakovost življenja slehernega izmed nas, poleg tega pa preko njih navezujemo še nova poznanstva in prijateljstva, ki segajo tudi daleč izven naše občine. Prav takšen odnos med predsednikom DI Hrastnik Rajkom Žagarjem in aktivnim članom Društva invalidov občine Brežice Jankom Zorčičem je bil osnova za organizacijo veseloigre Stari Grijeh, ki so nam jo v soboto, 11.

DI Hrastnik: Letovanje na Korčuli

Članice in člani društva invalidov Hrastnik smo letos letovali od 13. do 20. septembra na otoku Korčula na Hrvaškem. Prijatelji, ki vedo, da dopust na morju ni moja prva izbira, saj mi je ljubše visokogorje, so me takoj po vrnitvi z letovanja spraševali, kako je bilo. Priznam, prijatelji mi skoraj niso verjeli, ko sem jim govorila, da sem se imela prečudovito. Soliden hotel, zelo dobra hrana, dokaj toplo morje in sončno vreme so bili dobra osnova za sproščen dopust.

ODI Dravinjske doline: Najraje meditirajo

Člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline se ukvarjajo z mnogimi stvarmi in to zelo uspešno. Ena izmed teh je tudi rekreacija, ki jo izvajajo enkrat tedensko, skozi vse šolsko leto. Razgibavajo telo in um vsak torek od 19. do 20. ure v telovadnici Osnovne šole Ob Dravinji.

Poročilo predsednika ZDIS - september 2014

04.09.2014 – ZDIS; NSIOS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Razgovor s predsednikom in tajnikom NSIOS-a o problematiki invalidskega varstva (FIHO, financiranje IO, razpis FIHO, itd…).