februar 2015

DI Sevnica: Kopalni dan in športni vikend

KOPALNI DAN DOBOVA

V sredo, dne 11. februarja, smo se člani društva invalidov Sevnica odpravili na 1. kopalni dan v letošnjem letu 2015 v Dobovo. Iz Sevnice smo krenili proti Dobovi ob 13.00 uri. Bilo nas je kar za dva avtobusa in sicer 60 članov DI Sevnica. Kopalni dan je potekal pod vodstvom naše socialne komisije in prevozništva AP Novak Sevnica.

DI Sevnica: Aktivno delovanje Društva invalidov Sevnica

V organizaciji Društva invalidov Sevnica je v Loki pri Zidanem Mostu 27. januarja potekalo usposabljanje na temo opolnomočenja invalidov za nosilce aktivnosti v društvu invalidov. Usposabljanje sta vsebinsko izvedla predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Drago Novak, ki je predstavil organiziranost Zveze, izvajanje programov ter cilje Zveze na ravni države, ter sekretarka Zveze mag. Tanja Hočevar, ki je spregovorila o posebnih socialnih programih na državni ravni, povezanosti posameznih društev z občinami in aktualnih projektih.

DI Kranjska Gora: Prispevek kulturnemu utripu

Kranjska Gora, 12. februar 2015

Naš invalidski prispevek Kulturnemu prazniku.

Kot že ves čas mojega življenja, še posebno pa, od kar sem prvi med prvimi prevzel vodenje DI, se zavedam, da je kultura človeška lastnost, ki zbližuje ali pa deli ljudi, cele narode in naravo na bolj ali manj kulturne. Zakaj je tako? Zato ker se med seboj vse premalo poznamo.

MDDI Celje: »Občina po meri invalidov« - sestanek invalidskih društev na MDSS Celje

Kjer je volja, tam je pot ...
Skupaj smo močnejši, skupaj smo pametnejši,
Vsi enaki, vsi enakih možnosti ...

»Občina po meri invalidov« - sestanek invalidskih društev na MDSS Celje

MDDI Celje: Sreča je kot metulj

Sreča je kot metulj, metulj ki leti, metulj ki lebdi na drevesu, na roži, metulj, ki ga včasih niti ne opazimo. Ne opazimo, in nismo zadovoljni s srečo, ki jo imamo ...

MDDI Celje: Otvoritev slušne zanke

 

Poslušaj,

poslušaj pesem ptic,

Poslušaj šumenje morja,

poslušaj klic gora,

poslušaj ...

A vsem ni dano
 

 

8.2. je dan, ko praznujemo dan Kulture in je dan, ko smo veseli otvorili enega izmed načrtvovanih projektov v okviru "občina po meri invalidov" Vojnik.

DI Hrastnik: Kulturni dan

Društvo invalidov Hrastnik je tudi letos ob 8. februarju pripravilo slovesnost v čast našemu največjemu poetu. Tako smo se zbrali v ponedeljek, 9. februarja, ob 17. uri in ker nam jo je tik pred zdajci zagodlo vreme, sicer nismo popolnili vseh sedežev v Galeriji Delavskega doma Hrastnik, je pa zato bilo vzdušje toliko bolj domače. Našemu vabilu na prireditev sta se odzvala tudi poslanec Ivan Hršak in direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar.

ODI Dravinjske doline: Občina po meri invalidov - drugič

V torek, 3. februarja 2015, sta občina Vitanje in pa Območno društvo invalidov Dravinjske doline, organizirala drugo okroglo mizo s temo – »Občina po meri Invalidov.« Dogodek se je odvijal v KSEVT Vitanje.