april 2015

DI Hrastnik: Razstava Društva invalidov Zagorje ob Savi

V ponedeljek, 20. aprila, smo se članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, kar množično udeležile otvoritve razstave članic in članov sekcije ročnih del DI Zagorje. Razstave se je namreč udeležilo kar osem članic sekcije ročnih del našega društva invalidov.
Lepa razstava, čudovita dela in marsikatera Sončnica je našla tudi kakšno novo idejo. Pohvalno, ni kaj!

Jana Perpar
 

DI Hrastnik: Pikado - troboj

V četrtek, 16. aprila, je od 16. ure dalje je potekal tradicionalni troboj v pikadu, letos v prostorih DI Rimske Toplice. Pozdrav in dobrodošlico nam je zaželela predsednica DI Rimske Toplice Angela Vodičar, nato je pa besedo prevzel športni referent gostiteljev Andrej Mažgon, ki je obrazložil pravila in potek tekmovanja v pikadu.

DI Sevnica: Kopalni dan

V sredo, 8. 04. 2015, smo se člani društva invalidov Sevnica v okviru programa za ohranjevanje zdravja zopet odpravili na kopanje v Dobovo. Iz Sevnice smo odpotovali z dvema avtobusa . Po triurnem kopanju smo šli v gostilno Humek na dobro malico. Terme Paradiso se širijo in nova pridobitev je bazenček z čisto naravno termalno vodo, ki naj bi pomagala za različna obolenja zato moramo invalidi možnosti za kopanje izkoristiti v čim večjem številu.

MDI Murska Sobota: Nov začetek

PROSTOR IN ČAS

Vlak drvi skozi prostor in čas
na katerem smo vsi
njegovi potniki.

Morda se bom
zadnjič peljala z njim.

Zagrabiti moram
vsak trenutek radosti,
vsak talent kakor rožo
v svojem vrtu
negovati in vzgajati.

Usposabljanje za aktivno življenje in delo; Terme Topolšica, 10.-11.4.2015

V Termah Topolšica je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo Usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne invalide iz društev invalidov iz cele Slovenije.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje z naslovom ''Invalidi in zakonodaja – oblike dela za invalide'',  popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah. 

Drugi dan je sledilo predavanje ''Ali invalidi in bolni ljudje lahko hodijo v gore?''

MDDI Celje: Praznovanje dneva žena in mučencev

Prijatelji so nam vedno ob strani, a vseeno je treba prijateljstvo tudi ohranjati in ga negovati.

V vodstvu društva se tega še kako zavedamo, zato se trudimo, da organiziramo srečanja, druženja, kjer se lahko člani srečajo, pogovorijo, se poveselijo in razvedrijo. Medse povabimo tudi člane, ki so težje bolni, ki so ovirani v hoji in potrebujejo pomoč. To je priložnost, da se poveselijo, kaj lepega vidijo in gredo od doma.

Delavnica »Šivanje s svetlečimi nitkami«

Delavnica je potekala v “Domu zdravja ZDIS” v Radencih od 19.03. do 26.03.2015 po predvidenem urniku in programu. Udeležilo se jo je osem udeleženk iz različnih DI po Sloveniji, brez zunanjih udeležencev. Vse udeleženke so pokazale izredno zanimanje za delo in so izdelale osnovne in zahtevnejše izdelke kljub temu, da so tri obolele za virozo. Skupina je bila zelo prijetna. Teden smo preživele v slogi in razumevanju, ki smo ga v času odmora popestrile z razgibavanjem in treningom smejalnih mišic.

Delavnica »Obrezovanje drevja«

Delavnica je potekala v “Domu zdravja ZDIS” v Radencih od 12.03. do 19.03.2015, katere mentor je bil Franc Štaher. Tedenske delavnice se je udeležilo sedem udeležencev iz različnih DI po Sloveniji, 3x pa se jim je pridružil tudi en zunanji udeleženec.