maj 2015

DI Hrastnik: "Predavanje Srčno žilne bolezni – kako jih preprečujemo?"

Društvo invalidov Hrastnik je v petek, 22. maja 2015, organiziralo aktualno predavanje, namenjeno vsem, ki se želijo odločno soočiti z najpogostejšim vzrokom za smrt v sodobni družbi in Sloveniji. O prepoznavanju in preprečevanju nastanka srčno žilnih bolezni je povsem polni dvorani Mrežnega podjetniškega inkubatorja Regionalnega centra za razvoj – RR center Hrastnik predaval doktor medicine Ladislav Golouh.

Seja Komisije ZDIS za informiranje, 26.5.2015

Seja Komisije ZDIS za informiranje, 26.5.2015 - od leve proti desni:

Hilda Hladnjak, predsednica komisije; Miroslava Požar, članica komisije; Drago Kolar, član komisije  

17. revija pevskih zborov DI ZDIS, Slovenska Bistrica, 16.5.2015

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov Črešnjevec  organizirala 17. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

 

Revija je bila  v soboto, 16. maja 2015 ob 15. uri 

v športni dvorani Slovenska Bistrica, Partizanska ulica 28 a, Slovenska Bistrica.

 

MDDI Celje: Po poteh Anotna Bezenška

Člani medobčinskega društva delovnih invalidov Celje po poteh Antona Bezenška oz. pohod po TONČKOVI POTI
Kdo si ne želi spoznati rojstne hiše Antona Bezenška, še posebej v tako zanimivem okolju, kot je Frankolovo in okolica.
Zavedamo se, da je rekreacija pomembna za zdravje. Mi želimo združevati rekreacijo s spoznavanjem nečesa novega. Tako je Tončkova pot odlična priložnost, saj nam približa bogato in ustvarjalno življenje kraja skozi Antona Bezenška, ki se je rodil v tem kraju.

MDDI Celje: Pohod članov MDDI Celje po srčni poti

V Celju imamo lepo urejen mestni park, ki kar kliče po sprehodu in občudovanju narave. V naravi si človek spočije in naužije lepot, ki nas obdajajo.

Podali smo se čez mestni park proti srčni poti. Tu je pot primerna tudi za tiste, ki so ovirani v hoji. Med potjo smo se pogovarjali o pomenu gibanja, o pomenu pravilne uporabe palic.

V društvu se trudimo članom približati pomen lastne skrbi za dobro počutje in boljše zdravje. Sprehod po srčni poti je primeren za takšno obliko rekreacije ljudi, ki imajo zdravstvene težave in se težje gibljejo.

DI Trbovlje: Pevski zbor Društva invalidov Trbovlje

Pevski zbor Društva invalidov Trbovlje je bil ustanovljen v novembru 2009, v letu 2014 smo s samostojnim koncertom obeležili 5-letnico delovanja. Vsako leto se redno udeležujemo pevske revije društev invalidov ZDIS.

Seja Komisije ZDIS za priznanja, 12.5.2015

 

Seja Komisije ZDIS za priznanja, 12.5.2015 - od leve proti desni:

Anton Starič, član komisije; Stanislava Tamše, članica komisije; Drago Novak, predsednik ZDIS; Hilda Vuga, predsednica komisije.

Člani komisije so skrbno pregledali predloge DI in ugotovili, da bodo morala nekatera DI predloge dopolniti v skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj ZDIS.
 

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov; Terme 3000 Moravske Toplice, 8. – 9.5.2015

V Termah 3000 Moravske Toplice je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce/ke na društvih invalidov – članih ZDIS.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje ''Kako psihične težave delovnih invalidov vplivajo na telesne težave delovnih invalidov '', popoldne pa so sodelovali v petih delavnicah.

Drugi dan je sledilo predavanje ''Pravice invalidov v slovenski zakonodaji''.

DI Trbovlje: 9. slovenski klekljarski dnevi v Žireh

Trbovlje – Žiri, 27.4.2015

27.4.2015 smo se odpravile na ogled razstave v Žireh.
Po kratkem postanku smo prispeli in že smo si v poslovnem centru IKA ogledale razstavo. Sprejela nas je gospa iz klekljarskega društva Cvetke. Skozi besedo nas je popeljala po razstavi. V razstavljenih delih se prepleta sodelovanje med vsemi generacijami. Na razstavi smo si ogledale:

ODI Dravinjske doline: Podpis dogovora

V torek, 22. aprila, so se v KSEVT, v Vitanju, zbrali vitanjski župan Mirko Polutnik, predsednik ZDIS Drago Novak in pa predsednik ODI Dravinjske doline Ivan Pavlič, ter ob prisotnosti predsednikov invalidskih društev ter predstavnikov ZDIS, podpisali dogovor o vključitvi občine Vitanje v izvajanje projekta za pridobitev listine Zveze delovnih invalidov Slovenije, z nazivom »Občina po meri invalidov« za leto 2015.

DI Hrastnik: 3-dnevno kopanje težjih invalidov v Zdravilišču Laško

Tako, v sredo 22. aprila, smo končali z zame enim najprijetnejših vsakoletnih druženj, tridnevnim kopanjem naših težjih invalidov v Zdravilišču Laško. Skupaj smo preživeli tri nepozabne, razigrane in nasmejane dni.

DI Hrastnik: Aprilski planinski pohod

Planinci društva invalidov Hrastnik smo z nestrpnostjo čakali dan, ko se bomo spet podali na naše planinske pohode. Za prvi pohod v letu 2015 si zamislili vnovično raziskovanje obronkov Hrastnika. Glede na to, da smo tudi v lanskem letu že dvakrat spoznavali različne dele naše občine, smo se odločili, da se tokrat podamo še čez dolino Bobna, čez Ostenk, do cerkvice sv. Marka ter nato čez Ojstro na Plesko in Prapretno.