junij 2015

MDI Murska Sobota: Na krilih štorklje

 TUDI TEBI SE DOGAJA

Življenje gre naprej
po skrivnostnih poteh,
ki jih še ne poznam.

Ali ga poznaš?

Ne poznam ga.
ČEprav ga okušam in
skušam razumeti,
mi ne uspe.

Ali je tebi uspelo?

Tako skrivnostno je,
z mnogimi presenečenji,
da mi vzame dih.

Srečanje invalidov KO Zasavja in Posavja

V soboto, 6. 6. 2015 smo se invalidi Zasavja in Posavja zbrali v Podkumu pri gostišču Čop, od koder je do vrha Kuma še kakšni dve uri hoda. Prireditveni prostor je bil pod šotorom v lepem naravnem okolju. Organizatorji so vedeli, kam nas morajo povabiti. Ekipa, ki nam je pripravila odlično hrano, se ponaša z raznimi priznanji v kulinariki, nazivi kuharskih mojstrov, samo gostišče pa z nazivom Gostilna Slovenija. V stari hiši je na ogled lep gostinsko-lovski muzej.

DI Trbovlje: Rudiju v slovo

Pride čas, ko se moramo za vedno posloviti od nekoga, ki smo ga imeli radi. V sredo, 17.06.2015 smo se poslovili od našega dolgoletnega predsednika Rudija Janežiča, ki je kar 21 let vodil naše društvo. V 73. letu starosti se je zaključila njegova življenjska pot. Srce je omagalo.

Delavnica »Kvačkanje«

Delavnica je potekala 21.5. - 28.05.2015.

Delavnica »Spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč«

Radneci, 9.4. - 10.4.2015

1. dan: Po navodilih ZDIS-a sem prvi dan registrirala vse slušatelje delavnice in prijavnico oddala skrbnici. Ob 13 uri smo se odpravili na kosilo in pozneje na kopanje, se spoznavali, poklepetali in večer je stekel spontano ob zdravi prvi večerji – skuta z zelišči in seveda še kaj zraven.

Delavnica »Izdelki iz sivke«

Radenci, 16.04. 2015 - 23.04.2015

Udeleženci delavnice izdelovanja izdelkov iz sivke smo se zbrali v DOMU ZDRAVJA ZDIS v RADENCIH, kjer smo preživeli en lep teden.
Vse udeleženke sem pričakala v hiši. Skupina je štela pet članic. Po nastanitvi in kosilu smo popoldne izkoristili za medsebojno spoznavanje, od kod prihajajo, iz katerih društev ter kaj delajo v društvih in v prostem času doma.

DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) se je v torek, 16. junija, predstavilo na Tržnici hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Tržnica je potekala v sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice, ki ga je od 15. do 17 junija organizirala Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik. Na lokaciji hrastniške tržnice se je predstavilo približno 30 društev, organizacij in malih podjetij, kar je največ v 6-letni zgodovini tržnice v sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice.

DIO Kranjska Gora: Razmišljanje o humanosti!

   Mogoče dandanes pri vsej informatiki zgleda, da je v ljudeh več čuta za socialne probleme soljudi, kot nekoč. No, to je po moje varljiv ali celo zavajajoč podatek. Ko se spomnim svojih mladih dni in takratnih ljudi, sem ne samo prepričan ampak tudi dokazno vem, da je bilo za stiske sosedov veliko več razumevanja in konkretne pomoči, kot je danes. V tistih časih ni bilo toliko oportunizma in fovšije v ljudeh, kot jo je danes. Ljudje kar tekmujemo, kdo bo imel več in nastane kar nekaj veselja, ko ugotovimo, da smo prehiteli soseda.