July 2015

Poročilo predsednika ZDIS - julij 2015

1.07.2015 – Nadzor v DIO Brežice; Nadzor v DI Hrastnik

Nadzor s strani ZDIS-a.
V nadzoru so bili s strani ZDIS-a: Drago Novak, predsednik ZDIS-a; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS-a; Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka ZDIS-a.

Nadzor smo izvedli na vseh 8 PSP, ki jih društva izvajajo na lokalnem nivoju in če so imeli investicijo v letu 2014 oz. v letu 2015.

ZMDI Mozirje: 18. tradicionalno srečanje delovnih invalidov v Logarski dolini

Spoštovane udeleženke, spoštovani udeleženci,

V imenu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter v svojem imenu, bi vas rada najprej vse lepo pozdravila.

Izredno sem vesela in počaščena, da sem na ta prelepi poletni dan, danes z vami na 18. tradicionalnem srečanju delovnih invalidov v Logarski Dolini, ki ga vsako leto požrtvovalno organizirata Zgornjesavinjsko medobčinsko društvu invalidov Mozirje in Zveza delovnih invalidov Slovenije.

DI Hrastnik: Ekskurzija v Lepoglavo (Hrvaška)

Društvo invalidov Hrastnik je v soboto, 11. julija, organiziralo ekskurzijo v Lepoglavo v Hrvaško Zagorje. Tako smo nadaljevali z mednarodnim sodelovanjem našega društva, kajti lansko leto so nas na osnovi dogovora s članom Društva invalidov občine Brežice Jankom Zorčičem obiskali članice in člani Kulturno umetniškega Društva Lepoglavski Pušlek iz Hrvaškega Zagorja, ki so nam uprizorili veseloigro Stari Grijeh.

DI Sevnica: DP invalidov Slovenije v ribolovu

Sevnica, 13. junij 2015

Društvo invalidov Sevnica je bilo v sodelovanju z zvezo za šport invalidov Slovenije in paraolimijskim komitejem izvajalec državnega prvenstva Slovenije v ribolovu s plovcem, za invalide.

Bilten tekmovanja (PDF, 12 MB)

DI Trbovlje: Poletni kopalni dnevi v Izoli

Društvo invalidov Trbovlje ima po programu dela predvidena letovanja v juniju mesecu na Mediteranu, konec avgusta in v začetku septembra pa na Jadranu – na otoku Hvaru. Mediteran je že za nami.

Poročilo predsednika ZDIS - junij 2015

01.06.2015– ZDIS   

Nadzor s strani FIHO-ta. 

V nadzoru so bili s strani FIHO-ta: Mateja De Reya, Viki Žiberna, Nelka Žužek in Janja Vrečko.

Nadzor so izvedli na PSP »Ohranjevanje zdravja in psihosocialne rehabilitacije« v Termah Dobrna, Termah Zreče, Terme Topolšica in v naših kapacitetah, ter investicijo v Izoli.