August 2015

DI Hrastnik: Julijski planinski pohod

Članice in člani Planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) smo se v sredo, 29. julija, v zgodnjih jutranjih urah odpravili z avtobusom na pot proti Vršiču. V upanju, da nam bo vreme služilo, smo se ustavili na prvi kavici in se malo med seboj spoznavali. Pot je tekla mimo Ljubljane in po avtocesti do Jesenic, kjer nas je že pričakalo deževje. Kljub temu smo se primerno opremljeni odpravili na pohod v Tamar. Med potjo smo si ogledali veliko gradbišče ob naši novi velikanki v Planici in po približno uri hoje ugledali Dom v Tamarju.

DI Hrastnik: Ogled gledališke predstave na Studencu

V petek, 24. julija, smo članice in člani Društva invalidov Hrastnik znova napolnili avtobus in se že tradicionalno odpravili na ogled gledališke predstave v Poletnem gledališču Studenec. Na prostem smo si ogledali igro Ferdinanda Raimunda z naslovom Kralj gora in ljudomrznik.

DI Hrastnik: Srečanje invalidov na Kopah

Članice in člani DI Hrastnik smo se v soboto, dne 1.avgusta 2015, ob 7. uri odpeljali na tradicionalni planinski dan invalidov na Kopah, ki ga organizira DI Slovenj Gradec.

Približno 2.500 invalidov iz vseh koncev Slovenije, kolikor se nas je zbralo v soboto na Kopah, je pričakal sonček in dokaj nizke temperature za ta letni čas. Prijazni gostitelji, vonj po peki, domače specialitete in še in še bi lahko naštevali, kaj vse so ponujali oziroma prodajali na stojnicah.

DI Hrastnik: Avgustovsko organizirano kopanje

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) ima v letnem programu aktivnosti tudi mesečna organizirana kopanja, ki se jih članice in člani lahko udeležimo vsak prvi četrtek v mesecih od aprila do septembra. Organizirana kopanja sicer izvajamo v naravnih zdraviliščih, v vročih poletnih mesecih pa se tudi mi radi podamo na morje.

DI Sevnica: Igra na Studencu

Manjša skupina članov DI Sevnica se je odpravila v soboto, dne 18. julija 2015, z avtobusom prevoznika AP Novak na ogled igre »Kralj gora in ljudomrznik«, ki ga je odlično odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec pri Domžalah. Predstava je trajala tri ure in navdušila vse prisotne v nabito polni dvorani.

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - V opomin

V  O P O M I N

Od rojstva do smrti

življenjske usode

se prepletajo in

vsak trenutek v življenju

ne sme se izgubiti.

 

Žejni sanja

o kristalno bistri reki.

Z dlanmi nje zajemajoč

ob njej kleči.

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Kondor

K O N D O R

Kako te naj pozabim

v melodiji življenja

nesoč na krilih kondorja.

 

Nad gorami razprostreš

mogočna krila.

Jadraš med vrhovi in

nad krošnjami dreves.

 

Svoboda te