September 2015

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Kletka

K L E T K A

V nevidni kletki sem ujeta,

ko misli mi uhajajo

k zlati svobodi.

 

Od zemlje do neba je velika

hkrati mikroskopsko majhna.

 

Nikoli te ne bom razumela,

zakaj si nedosegljiva,

da kar osupneš me.

MDI Domžale: 40 let

Medobčinsko društvo invalidov Domžale v letošnjem letu praznuje 40. letnico delovanja društva. Ob tej priložnosti je v soboto, 19. septembra 2015, v hali Komunalnega centra Domžale potekala svečana prireditev, na kateri so obeležili tudi medobčinski praznik invalidov občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. Častni pokrovitelj prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov, Terme Zreče, 11.-12.9.2015

V Termah Zreče je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter usposabljanje za aktive delovnih invalidov.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje ''Integracija delovnih invalidov v kulturno življenje'', popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah.

Drugi dan je sledilo predavanje ''Delovanje komisije MDDSZ za ugotovitevpodlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi''.

 

DI Mežiške doline: Enodnevni izlet na Grossglockner

Težko pričakovani dan vse, ki so si želeli od blizu videti najvišjo goro v Avstriji-Grossglockner. Gora leži med Koroško in Tirolsko in njena višina sega do čarobnih 3798 metrov nadmorske višine. Izlet je bil organiziran s strani DIMD s podružnicami na Ravnah, Prevaljah, Mežice in Črne. Člani društva in njihovi partnerji smo se dne 14. avgusta 2015 v zgodnjih jutranjih urah odpravili kar z dvema avtobusoma proti avstrijskim Alpam.

DI Hrastnik: Festival zasavske kulinarike Funšterc

V soboto, 12. septembra, je v Hrastniku potekal že 5. Festival zasavske kulinarike - Funšterc. Tako kot vsako leto poprej se je Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) aktivno pridružilo festivalu tudi letos. Našo tokratno kuharsko ekipo smo predstavljale: Slavi Grmšek, Ljudmila Vesenjak in Angela Plazar.

Poročilo predsednika ZDIS - avgust 2015

25.08.2015

Nadzor v DI Ljubljana Vič Rudnik

Nadzor s strani ZDIS-a.
V nadzoru so bili s strani ZDIS-a: Drago Novak, predsednik ZDIS-a; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS-a; Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka ZDIS-a.
Pri nadzoru s strani DI Ljubljana Vič Rudnik so bili: Slobodan Ristič, predsednik DI in Ivanka Hodžič, računovodstvo Intersat, d.o.o..
Nadzor smo izvedli na vseh 8 PSP, ki jih društva izvajajo na lokalnem nivoju.

DI Hrastnik: Piknik težjih invalidov

V soboto, 22. avgusta, se je iz meglenega jutra razvil prav prijeten sončen dan, ki je do poznega popoldneva še  dodatno lepšal piknik težjih invalidov Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik).Težje invalidne članice in člani DI Hrastnik, njihovi spremljevalci, poverjeniki in predstavniki vodstva društva smo se začeli zbirati ob 9.00 uri in čakali, da nas prijazni šoferji kombija in avtobusa odpeljejo na zelen otoček v zaselku Zavrate nad Laškim.

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Zakaj

Z A K A J
Zakaj ne morem spati

kot nekoč, ko objemala me je

blaženost in spokoj.

 

Spomin na otroštvo

v zrelem obdobju življenja

vedno privre na dan.

Zato si ne želim raniti srca.

 

Pozabila sem