October 2015

DI Hrastnik: Planinski pohod na Kovk

V letošnjem programu Planinske sekcije DI Hrastnik smo si zadali (planirali), da bomo obiskali tudi domače kraje - zaselke z okolico. Pričeli smo spomladi s pohodom v Boben in čez Katarino. Za zaključek leta pa smo se odločili, da se odpravimo na Kovk.

DI Sevnica: Jesenske aktivnosti

09. septembra smo se člani DI Sevnica odpravili na tretje kopanje v Dobovo, tudi tokrat z dvema avtobusoma. Kopanja se je udeležilo 70 članov. Po tri urnem kopanju smo imeli tudi okusno malico v gostilni Paradiso. 11. novembra nas čaka še zadnje kopanje v letošnjem letu v sklopu FIHO programa za ohranjevanje zdravja invalidov.

MDDI Celje: Dan odprtih vrat v počastitev mednarodnega dneva invalidov

Nikoli, nikoli, nikoli ne obupaj , je znan rek misleca. Tudi mi smo na nek način misleci, saj pogosto pademo,smo večkrat zaskrbljeni in obupani., potisnjeni v kot družbe, pozabljeni, osamljei ...

Pa vendar pomembno je, da hodimo po hribu navzgor in se vedno poberemo. Smo kot ptice z bolnimi, polomljenimi krili in vedno potrebujemo nekoga, da nam pomaga vzleteti in se pobrati. Potrebujemo drug drugega.

DI Hrastnik: Predavanje o zdravilnih rastlinah

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je organiziralo novo predavanje. Tokrat smo se posvetili zdravilnim rastlinam, ki sta nam jih nekoliko pobliže predstavili Nuška in Cvetka - članici Društva za zdravilne rastline Zasavje. Z Društvom za zdravilne rastline Zasavje smo se spoznali na Tržnici hrastniških društev organizacij in malih podjetij, ki je potekala junija v sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice. Na tržnici je sodelovalo tudi naše DI Hrastnik in hitro smo spletli prijateljske vezi.

DI Hrastnik: Območno tekmovanje v pikadu

V soboto, 3. oktobra, je v Sevnici potekalo območno tekmovanje v pikadu za invalide tako v moški kot v ženski konkurenci. Tekmovanja se je udeležilo 12 ženskih in 13 moških ekip. Vse ekipe so se borile za prvi dve mesti v svoji konkurenci, kajti le ta mesta vodijo naprej na državno prvenstvo za invalide v pikadu.

DI Hrastnik: Septembrski planinski pohod

Zadnji septembrski dan se nas je na tržnici v Hrastniku zbralo 21 pohodnikov. Po nas je prišla prijetna voznica avtobusa Katarina in nas popeljala proti Posavju, skozi Brestanico do Senovega. Večina nas je avtobus tam zapustila, nekaj pohodnikov pa se je odpeljalo še malo dalje proti vrhu in potem od tam nadaljevalo pot peš proti nam vsem zaželenem cilju - Bohorju.

MDI Domžale: Proslava ob 40. obletnici

"Ko hodiš,
pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič in zopet in znova."

Tone Pavček

18. srečanje delovnih invalidov Slovenije v Logarski dolini, 4.7.2015

Spoštovane udeleženke, spoštovani udeleženci,

V imenu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter v svojem imenu, bi vas rada najprej vse lepo pozdravila.

Izredno sem vesela in počaščena, da sem na ta prelepi poletni dan, danes z vami na 18. tradicionalnem srečanju delovnih invalidov v Logarski Dolini, ki ga vsako leto požrtvovalno organizirata Zgornjesavinjsko medobčinsko društvu invalidov Mozirje in Zveza delovnih invalidov Slovenije.

Poročilo predsednika ZDIS - september 2015

01.09.2015– Nadzor v MDI Goriške; ZDIS

Nadzor s strani ZDIS-a.
V nadzoru so bili s strani ZDIS-a: Drago Novak, predsednik ZDIS-a; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS-a; Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka ZDIS-a.
Pri nadzoru s strani MDI Goriške so bili: mag. Valter Adamič, predsednik MDI; Ingrid Cingerle, tajnica MDI; Mojca Rus, podporni član – socialna delavka; Darko Zavratnik, podpredsednik MDI; Mavrič Tatjana, članica NO MDI; Vladimira Cigoj, računovodski servis – Contall d.o.o.; Leon Bajc, član IO MDI.

DI Hrastnik: Letovanje na otoku Lastovo

Člani in članice DI Hrastnik (cca. 82 oseb) smo si letos za letovanje izbrali otok Lastovo, ki je resnično naravni biser Jadrana. Nastanjeni smo bili v hotelu Solitudo.

Po dolgi in naporni vožnji z avtobusom in trajektom smo se kar hitro adaptirali in 7-dnevno letovanje od 12. do 19. septembra je minilo kot bi mignil, tako je bilo pestro. Eni so hodili po otoku in občudovali naravne lepote, drugi so se udeleževali športnih tekmovanj in se predajali soncu in morju, zvečer pa smo se družili skupaj ob družabnih igrah in se ob lepi dalmatinski muziki tudi zavrteli.

DI Hrastnik: Športne igre društev invalidov Koordinacije Zasavje-Posavje

V soboto, 26. septembra, so se športnice in športniki društev invalidov Koordinacije Zasavje-Posavje (KOO Zasavje-Posavje) zbrali na prvih športnih igrah celotne KOO Zasavje Posavje. Pretekla leta so se v tekmovanju v balinanju, pikadu in ribolovu medsebojno pomerili in se družili zgolj športnice in športniki zasavskih društev invalidov ter športnice in športniki DI Radeče, letos pa so bili k tovrstnim športnim igram vabljeni tudi predstavniki drugih društev, vključenih v KOO Zasavje-Posavje.