December 2011

DI Kranjska Gora: Veseli december?

Veseli december je v polnem teku. Miklavž je že odšel s svojimi spremljevalci. Pred nami so praznični dnevi; Božični večer z Božičem, pa Štefanovo, pa dan tepežkarjev in že je tu, Silvestrovo z Novim letom, za njim pa še Trije Kralji, zadnji v tej gneči praznikov. Pred nami je čas, kot nepopisan list v našem življenju in najdaljši mesec v letu (januar ali suša v denarnici). Verjetno se tudi vi uvrščate med tiste, ki si v tem času obljubite, da boste v Novem letu opustili slabe navade.

Glasilo ZDIS, 8. številka

Izšla je 8. številka glasila ZDIS.

Iz vsebine:

Usposabljanje "Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov" - Zreče

Zreče, 9. - 10. december 2011

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v Termah Zreče v dneh od 9. - 10.12.2011 izvedla usposabljanje ''Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov'' za vodje aktivov in namestnike aktivov delovnih invalidov pri DI oz. podjetjih, skupaj 38 udeležencev.

Rehabilitacijski program "November"

Terme 3000 Moravske Toplice, 23.11. - 27.11.2011

Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos že deseto leto zaporedoma organizirala REHABLITACIJSKI PROGRAM ''NOVEMBER''. Organiziran je za tiste invalide, ki so zaposleni ali brezposelni in so iskalci zaposlitve. Skupaj 62 udeležencev iz društev invalidov iz cele Slovenije.

Program je vključeval predavanje z zdravstveno tematiko, brezplačno pravno svetovanje in predavanja iz področja invalidske in delovne zakonodaje.

Svečana podelitev listine "Občina po meri invalidov" za leto 2011 občini Slovenske Konjice

Kulturni dom v Slovenskih Konjicah, 2. december 2011 - Ob 17. uri je občina Slovenske Konjice na svečani prireditvi prejela listino "Občina po meri invalidov" za leto 2011.

Ogled galerije slik

 

Preberite si še:

DI Kranjska Gora: Mešanica bontona in prostovoljstva!

Današnji dan in nekaj naslednjih dni mi bo zopet toplo pri srcu. No, ta stavek verjetno ne bo težko pojasniti nikomur, posebno ne ljudem, ki vedo kaj je prostovoljstvo in kakšne posledice ima na tistega, kateri daje in tistega, ki prejema.

ODI Zgornje Posotelje: Razstava 2011

Približuje se čas, ko bomo vstopili v Novo leto in je čas ko je potrebno narediti inventuro svojega dela v odhajajočem letu. Eden od takšnih dogodkov je vsekakor lahko prikaz ustvarjalnosti pridnih rok invalidk in invalidov, njihove stvaritve, aktivnosti, udejstvovanja pri različnih delavnicah, tako preko ZDIS-a kot tudi na lokalni ravni v povezovanju z različnimi kulturnimi društvi in institucijami. Tako smo že desetič zapovrstjo v Kulturnem centru v Rogaški Slatini, pripravili razstavo ročnih del in aktivnosti svojih članov v letu, ki je na odhodu.

Usposabljanje ZDIS za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov – Laško, 2011

Laško, 25. in 26. november 2011 - V Thermani Laško je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje tretje in zadnje Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce na društvih invalidov.

Poslanica NSIOS ob 3. decembru, mednarodnem dnevu invalidov

Življenjska realnost je, da v Sloveniji in drugih evropskih državah doživljamo vse hude posledice finančno-gospodarske krize, ki ogroža dosedanjo kvaliteto življenja. In sestavni del tega smo tudi slovenski invalidi, zaradi česar smo bili toliko bolj veseli letošnjega gesla "Evropska pot iz krize: Uveljavljanje pravic invalidov", ki neposredno spodbuja pozitivni koncept razmišljanja in želeno perspektivo na področju invalidskega varstva za naslednja leta.