februar 2014

DI Sevnica: Območno šahovsko tekmovanje

Društvo invalidov Sevnica je bil organizator enega od območnih prvenstev Slovenije za invalide v šahu za leto 2014. Prvenstva se je udeležilo 18 tekmovalcev iz Društev invalidov Kočevja, Črnomlja, Novega Mesta in Sevnice. Tekmovanje je vodil sodnik Cvirn Ludvik.

Vrstni red tekmovanja je bil naslednji:

1. Miklič Franc, DI Kočevje 8,5 točk,

2. Kobe Vincenc, DI Črnomelj 7,

3. Kadragič Mario, DI Črnomelj 6,

4. Smerdel Bojan, DI Sevnica 6,

Brigita Gyergyek: Aktualni Kalimero

Kalimero, Kalimerček,
droben si piščanček ti.

Pravice svoje
še vedno nisi našel,
ker krivica se ti zgodila je.

»To je krivica, zares!«
tvoje lepe očke
v solzah se utapljajo.

Ubogi moj piščanček,
radovednež moj!
Pod jajčno lupinico tvoja glavʹca skriva se.

 

Brigita Gyergyek, ki je včasih Kalimero...

ODI Dravinjske doline: Predsednik DI kontroliral rekreacijo

Pred dnevi smo obiskali člane Območnega društva invalidov Dravinjske doline, na njihovi vsakotedenski rekreaciji. V telovadnici Osnovne šole Ob Dravinji se jih je tokrat zbralo triintrideset.

Kot kaže se invalidi radi razmigajo v dobri družbi, saj je število zbranih skoraj vedno enako. In tako skozi celo šolsko leto, vsak torek od 19. do 20. ure.

DI Kranjska Gora: Zakaj zbor članov?

Postavlja se vprašanje, čemu in zakaj je potrebno vsako leto sklicevati člane in jim pripovedovati, kaj smo v minulem letu delali, kakšna je bila ocena vsega opravljenega dela in še mnogo tega se vrti ob sklicu članov? Ker je tako vprašanje popolnoma neumestno, bo pa odgovor upam bolj tehten in utemeljen.

DI Kranjska Gora: Kulturni praznik

KULTURA BIVANJA IN TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE!
Razmišljanje nepopravljivega idealista na pohodu v čast kulturnega praznika.

DI Hrastnik: Kulturni dan društva

V ponedeljek, 10. februarja 2014, je Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) organiziralo že resnično tradicionalno srečanje in proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob 17. uri je s slovensko himno pevski zborček Osnovne šole Primoža Trubarja Laško pod vodstvom profesorice Mateje Škorja slavnostno otvoril Kulturni dan DI Hrastnik v Galeriji Delavskega doma Hrastnik. Sledile so pozdravne besede predsednika društva Rajka Žagarja, nato pa je vodenje programa prevzela Mihaela Deželak.

DI Sevnica: Proslava ob 40-letnici društva

V torek dne 04. februarja je Društvo invalidov Sevnica organiziralo proslavo ob 40-letnici ustanovitve, ki se je odvijala v prostorih jedilnica Lisca v Sevnici. Kljub slabemu vremenu se je proslave udeležilo 160 članov in gostov.

Predsednik DI Sevnica Boljte Franc je vse prisotne pozdravil in v krajšem govoru orisal prehojeno pot društva.

DI Kranjska Gora: Poročilo o športnem dnevu

Kako prebuditi otroško igro in veselje v starejšem človeku?

Če starejšim ljudem ponudimo realne priložnosti za zabavo ali nekaj kar jim godi, običajno v ljudeh prebudimo ostanke otroštva in spomine na mladost. Življenjske sile v telesu se nehote same obnovijo, počutje je veliko boljše in takem trenutku bi lahko kar poleteli, ne glede na leta, katera pritiskajo na um in telo.