maj 2014

DI Kranjska Gora: Podarjene minute

  Domovi za starejše občane so zadnje čase hvaležna javna tema za medije in pogovore med ljudmi. Ja res, to je tema, s katero se ukvarjajo tudi že mlajše generacije, ki živijo ob svojcih starejših letnikov in se zavedajo minljivosti mladosti. Ne poznam nikogar, ne mladih in ne starih, ki bi želel jesen življenja preživeti izven svojega življenjskega okolja. Tega se vsi starostniki zavedajo, če uporabim kletvico, bojijo se kot hudič križa. Starostniki in svojci se že doma bojijo načeti temo odhoda v dom, razen, ko je nujno in neizogibno.

DI Hrastnik: Predavanje „Prepoznavanje depresije in kako jo preprečujemo”

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je v četrtek, 15. maja 2014, organiziralo aktualno predavanje, namenjeno vsem, ki se želijo odločno soočiti z depresijo - boleznijo, ki je vedno pogostejša v naši družbi. O prepoznavanju in preprečevanju depresije je tako rekoč polni dvorani Mrežnega podjetniškega inkubatorja Regionalnega centra za razvoj – RR center Hrastnik predaval doktor medicine Ladislav Golouh.

ODI Dravinjske doline: Delovni invalidi za vzor vsem društvom

Zadnji dan v mesecu aprilu so v vrste Območnega društva invalidov Dravinjske doline prejeli tisočega člana.

To je delovna invalidka Terezija Kovše iz Dobrave pri Zrečah. Na slovesnosti, v pisarni društva, sta bila prisotna predsednik Ivan Pavlič in tajnica društva Tatjana Pilpaher. Po besedah dobrodošlice sta ji podelila listino »tisoči član« in pa brezplačni enodnevni kopalni izlet v terme Sv. Martin na Hrvaškem.

DI Hrastnik: Sodelovanje v Mercatorjevi dobrodelni akciji „Radi delamo dobro”

Od 1. do 30. aprila je v 100 Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji, med njimi tudi v živilski prodajalni v Blagovnici Hrastnik, potekala dobrodelna akcija „Radi delamo dobro”. Vsak kupec je v tem času prejel ob nakupu še poseben dobrodelni žeton, katerega je lahko namenil enemu izmed izbranih društev oz. ustanov, ki pomembno prispevajo k družbenemu življenju v občini.

Zbor članov ZDIS, Ljubljana, maj 2014

Ljubljana, 13.5.2014

Predstavniki članov ZDIS (skupaj 65 od 69) so konstruktivno sodelovali v razpravah in med drugim potrdili Letno poročilo ZDIS za leto 2013 in sprejeli plan ZDIS za leto 2014.

Ogled galerije slik

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov; Terme Dobrna, maj 2014

Terme Dobrna, 9. - 10. maj 2014

V Termah Dobrna je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce/ke na društvih invalidov – članih ZDIS.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje ''Ali invalidi in bolni ljudje lahko hodijo v gore?'', popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah.

Drugi dan je sledilo predavanje ''Sprejemanje posebnosti v odnosu. Zakaj nam nekateri ljudje grenijo življenje?

Poročilo predsednika ZDIS - april 2014

22.04.2014– ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Podpis pogodb za: JSKD – Pevska revija ZDIS, Rehabilitacijski program Terme Zreče, Rehabilitacijski program Terme Dobrna in Usposabljanje brezposelnih in zaposlenih invalidov v Moravskih Toplicah.


24.04.2014– ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Pregled gradiva za Zbor članov ZDIS.
Pogovor z odvetnikom g. Pavčičem glede tožbe DI Maribor do ZDIS.
Podpis izjav za Terme Ptuj.

Delavnice ZDIS: Spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč

Delavnica je potekala od 19.03. do 26.03.2014 v Izoli, pod mentorstvom Jadranke Jerina.

Delavnice se je udeležilo 7 udeleženk iz različnih DI po Sloveniji. Aktivno so sodelovale pri pripravi čaja, kuhanju tekočega mila in izdelavi mazil ter krem.

Zelo zanimivo je bilo spoznavati rastline v prelepem obmorskem kraju Izoli.

Mentorico so udeleženke obdarile z oljčnimi vejicami in ročno izdelanimi spominki.

Srečanje in druženje je bilo nepozabno.

DI Kranjska Gora: Pohod do Zelencev

Sir Humphry Davy, sloviti naravoslovec, oznanjevalec krasot te naše gorske krajine je obiskal je tudi naše (Podkoren), gorenjske kraje. Narava, gore in ljudje so ga tako navdušili, da se je semkaj vrnil trikrat: leta 1819, 1827 in 1828, ter z vso iskrenostjo zapisal: "Najbolj se mi je priljubila Savska dolina s svojimi slapovi in jezeri. Ne poznam v Evropi nič lepšega."

DI Hrastnik: Majsko organizirano kopanje

Članice in člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) smo 8. maja uspešno izpeljali tudi drugo letošnje organizirano kopanje. Tokrat se nas je zbralo 52, napotili pa smo se proti Šaleški dolini, v zelen objem Topolšice.

16. revija pevskih zborov DI ZDIS, Žalec, 17.5.2014

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Medobčinskim društvom invalidov Žalec  organizirala 16. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Revija je bila v soboto, 17. maja 2014 ob 15. uri v telovadnici I. OŠ Žalec, Šilihova ulica 1, Žalec.

Častni pokrovitelj revije je bil gospod Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.