junij 2014

DI Kranjska Gora: Binkoštno srečanje

  Prostovoljstvo je v naši mladi državi postalo zelo pomembno delo, kajti država na prav vseh področjih svoje naloge ne opravlja zadovoljivo ali pa sploh ne. Vse je v razsulu, nihče ne ve kdo pije in dobro pa se ve, kdo vse to plača. Državne dobro plačane službe so na svoje naloge v večini primerov kar pozabile in skoraj vse svoje obveznosti obešajo na prostovoljce, vse to pod krinko državnega kvazi varčevanja. Brez prostovoljnega dela se enostavno ne zgodi ničesar več. Ugotavljam, da so med prostovoljci tako starejši kot mlajši.

Delavnice ZDIS: Okrasni izdelki iz lesa, Radenci

Delavnica je potekala od 21. do 28. maja 2014 v Radencih, pod mentorstvom Aleša Birse.

DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je tudi letos organizirala Poletni festival hrastniške knjižnice. V sklopu festivala, ki se je odvijal od 16. do 18. junija, je Knjižnica organizirala 17. junija na hrastniški tržnici tudi Tržnico hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Na tržnici so se predstavila številna hrastniška društva, med njimi tudi Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik).

MDI Drava: Kopalni izlet članov

V torek, 10. 06. 2014 smo se člani MDI »DRAVA« Radlje podali na kopalni izlet v Izolo. Udeležba je bila velika, zato smo se na pot podali z dvema avtobusoma. Med udeleženci izleta je velo sproščeno in veselo razpoloženje. V Izoli nas je pričakalo sončno in toplo vreme, zato je bila ohladitev v morski vodi še toliko bolj učinkovita.

DI Kranjska Gora: Kolesarjenje, zdravje in rekreacija!

Naš slogan društvene rekreacije, katero opravimo s kolesom je :
Peter Pikl ma bicikl znamke
»VETERAN«, z njim za zdravje se popelje v rekreacije dan.

22. državno prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za invalide

Sevnica, 31. maj 2014

Društvo invalidov Sevnica je bil izvajalec 22. državnega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu pod organizacijskim vodstvom zveze za šport invalidov Slovenije in gospoda Jeralič Primoža.

DI Hrastnik: Sejem nevladnih organizacij 2014

V soboto, 31.5.2014, je Regionalno stičišče nevladnih organizacij MREST Zasavje organiziralo Sejem NVO 2014. Na sejmu nevladnih organizacij je sodelovalo tudi Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik), ki sva ga predstavljala Jerica Laznik in Gregor Erman.

DI Hrastnik: Junijsko organizirano kopanje

Ko sem 5. junija zjutraj odprla oči in zaslišala šumenje dežja sem pomislila, saj ni to res. Pa je bilo. Kmalu pa me je preplavil optimizem in oborožena z dobro voljo sem se, zavestno brez dežnika, odpravila od doma.

DI Hrastnik: Majski planinski pohod

V sredo, 28. maja, smo se članice in člani planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) podali na nov planinski pohod. Tako kot prejšnji mesec smo se tudi tokrat podali po obronkih Hrastnika, vendar tokrat nismo spoznavali starega Hrastnika in urejene poti do Dola, temveč smo se odpravili preko Prapretnega v Drago.

Poročilo predsednika ZDIS - maj 2014

06.05.2014– ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

Udeležil sem se podelitve donacije Merkatorja, kjer je ZDIS prejel donacijo v vrednosti 1000,00 €.

Podpis potrdil za usposabljanje v Termah Dobrna.

 

08.05.2014 – ZDIS; 7. seja KOO Gorenjske regije

Prisotni: MDI Kamnik, MDI Jesenice, MDI Kranj, MDI Škofja Loka, DI Žiri, MDI Domžale, DI Tržič, MDI Radovljica, Drago Novak - predsednik ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

Na dnevnem redu so imeli: