August 2014

DI Hrastnik: Avgustovski planinski pohod

V planinski sekciji Društva invalidov Hrastnik smo si že dolgo želeli, da osvojimo visoko kraško planoto v zahodni Sloveniji, ki leži nad Vipavsko dolino - to je Nanos.

MDI Goriške: Film za vse

Medobčinsko društvo invalidov Goriške je s promocijskimi aktivnostmi in s prevozi sodelovalo pri izvedbi projekta Film za vse. Projekt, ki se je pričel izvajati sredi leta 2013 in se z letošnjim avgustom zaključuje, je bil namenjen usposabljanju različnih invalidov za udejstvovanje na področju filma in videa. Projekt Film za vse je poleg podpornih aktivnosti ponujal vrsto delavnic, na katerih so udeleženci pridobivali specifična znanja, potrebna za filmsko ustvarjalnost.

DI Hrastnik: Srečanje invalidov na Kopah

Že na začetku moram sporočiti, da je za člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) resnično prijetno preživet dan v družbi 3000 članov društev invalidov iz cele Slovenije.

DI Hrastnik: Ogled gledališke predstave na Studencu

V petek, 25. julija, smo si članice in člani Društva invalidov Hrastnik ogledali na v Poletnem gledališču Studenec odlično predstavo z naslovom Veselica v dolini tihi. Sodobna veseloigra iz naših krajev, ki jo je spisal Roman Končar, nam je s smehom in glasbo predstavila tegobe in tudi radosti našega časa. Preko 80 nastopajočih nas je več kot 2 uri razveseljevalo s skeči, s prijetno in kvalitetno glasbo in s petjem.

Dobre volje smo se odpravili proti domu, saj sta nam prav dobra volja in veselje v teh časih še kako dobrodošla.

DI Kranjska Gora: 14. redno letno srečanje članstva

Današnji zapis bom začel s stavkom; Joj, joj kam drvi ta država Slovenija? Namesto, da se vsa družba med seboj bolj in čim več druži, je posameznik vse bolj osamljen, vse več je revščine. Vse več je ljudi, kateri niso več zmožni pogledati človeku v oči in se lepo pogovoriti. Preveč sovraštva je že med ljudmi, kateri bi tudi že po herarhični lestvici morali sodelovati. Žalostno je, da besednih stikov že med sosedi skoraj ni več, če pa že so, so običajno preko advokatov.