October 2024

50 let DI Kočevje

DI Kočevje je obeležilo 50 let svojega delovanja v dveh delih: dopoldan z mednarodnih srečanjem težje gibljivih invalidov in popoldan s slavnostno prireditvijo. Peter Bršek, predsednik ZDIS je v svojem govoru poudaril, da je DI Kočevje kot invalidska organizacija pomemben dejavnik v službi udejanjanja pravic človeka in državljana.

Aktivnosti DI Sevnica v mesecu septembru 2024

04. september – Društvo invalidov  Sevnica je bilo organizator tradicionalnega turnirja trojk ekipno v balinanju, ki je bil v športnem parku Drevored. Turnirja so se udeležile ekipe iz DI  Postojna, DI Rimskih Toplice, MDIO Litija in Šmartno pri Litiji in DI Sevnica. Za DI Sevnica so nastopili:Janez Simončič, Tomo Jeraj, Tine Dornik in vodja Balinarske sekcije Franc Ernestl. Turnir je bil izveden v prijetnem vzdušju in lepem vremenu.

Posvet 2 za pripravo Koledarja OT za leto 2025

MDI Kranj je bilo s predsednikom Janezom Zelnikom organizator 2.posveta predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja območnih tekmovanj ZDIS za leto 2025. Sodelovali so predstavniki iz 12 DI.

Forum »Partnerstvo za prihodnost«

Peter Bršek, predsednik ZDIS, mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS in člani organov ZDIS so se udeležili Foruma »Partnerstvo za prihodnost«, ki ga je organizirala Fundacija FIHO. Na dogodku so sodelovali: Ivo Boscarol, ustanovitelj Pipistrela, podjetnik in humanitarec; Bogdan Kronovšek, direktor in lastnik podjetja Kronoterma; Romana Girandon, predsednica uprave Loterije Slovenije; dr.

50 let MDI Škofja Loka

50 let delovanja MDI Škofja Loka so obeležili z bogatim kulturnim programom in podelitvijo priznanj zaslužnim članom. Prisotne sta nagovorila tudi župan občine Škofja Loka Tine Radinja in bivši župan Miha Ješe.

Slavnostni govornik Peter Bršek, predsednik ZDIS, je poudaril pomen delovanja in povezovanja društva. Prisotni so bili tudi predstavniki iz DI KOO Gorenjske in pobratenih DI.

Fotografije: ZDIS

Posvet za pripravo Koledarja OT za leto 2025

Prvi posvet predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja območnih tekmovanj ZDIS za leto 2025 je bil izveden v organizaciji DI Majšperk in Kidričevo.

Posvet je bil organiziran za 23 DI. Predsednica društva Irena Gajšt je pozdravila udeležence. Peter Bršek, predsednik ZDIS, Franc Boljte, predsednik Komisije za rekreacijo in šport pri ZDIS in Ciril Podbregar, izvajalec PSP so vodili razpravo, da so se udeleženci uskladili glede izvajalcev izvedbe območnih tekmovanj na njihovem področju.

Aktivnosti v DI Trbovlje v juliju

Kljub poletnim mesecim aktivnosti so v Društvu invalidov Trbovlje potekale. 15.7.2024 smo se podali na enodnevni  planinski dan v Dolomite. Interes za udeležbo je bil zelo velik, tako da smo popolnili  kar dva avtobusa. Vodenje je prevzel g. Matjaž Podlipnik. Preko Karavanškega predora smo vstopili v Avstrijo, imeli postanek v trgovini /Loacker – znamenite napolitanke/ v kraju Heinfels  in v Lienzu. Do Italije nas je pot vodila mimo Toplaškega polja, kjer izvira reka Drava,  do pogorja Dolomitov.

Aktivnosti DI Sevnica v poletnih mesecih 2024

31. julija  smo se člani Društva invalidov Sevnica udeležili kopalnega dne na slovensko obalo.  Bilo je54članov, ki so uživali na  toplem morju  in v prelepem sončnem dnevu. Proti večeru pa smo se odpravili proti domu. Bilo je lepo in upamo, da bomo kopanje kmalu ponovili.

 

3. avgusta je bil  planinski dan slovenskih invalidov na Kopah pri Slovenj Gradcu. Iz našega društva se nas je  zbralo 57 članov, na srečanju je bila proslava, maša in prijetno druženje z ansamblom KAVAL.

Junijske aktivnosti DI Sevnica

17. JUNIJ

Društvo invalidov Sevnica je  biloorganizator  tradicionalnega srečanja  invalidov, ki je bil v  Gasilskem domu na Šmarčni. Srečanja, ki je bilo namenjeno druženju se je udeležilo  35 članov DI Sevnica. Udeležili so se tudi maše v vaški cerkvi Šmarčna. Zahvala  za uspešno izpeljano srečanje gre članom gasilskega društva Šmarčna,  kakor tudi  družinskem podjetju Požun s.p. za okusno pripravljeno  pogostitev.

Usposabljanje za prostovoljce iz DI, ki bodo prvič delali plan v aplikaciji FIHO

Usposabljanja, ki so ga izvedle delavke strokovne službe ZDIS, se je udeležilo 21 oseb. Prisotni so bili po korakih seznanjeni z aplikacijo FIHO in kako jo izpolnjujejo ter dobili odgovore na vprašanja.
 

Fotografija: ZDIS