Aktivnosti

Aktivnosti predsednika in podpredsednika ZDIS

Posvet za pripravo Koledarja OT za leto 2025

Prvi posvet predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja območnih tekmovanj ZDIS za leto 2025 je bil izveden v organizaciji DI Majšperk in Kidričevo.

Posvet je bil organiziran za 23 DI. Predsednica društva Irena Gajšt je pozdravila udeležence. Peter Bršek, predsednik ZDIS, Franc Boljte, predsednik Komisije za rekreacijo in šport pri ZDIS in Ciril Podbregar, izvajalec PSP so vodili razpravo, da so se udeleženci uskladili glede izvajalcev izvedbe območnih tekmovanj na njihovem področju.

Usposabljanje za prostovoljce iz DI, ki bodo prvič delali plan v aplikaciji FIHO

Usposabljanja, ki so ga izvedle delavke strokovne službe ZDIS, se je udeležilo 21 oseb. Prisotni so bili po korakih seznanjeni z aplikacijo FIHO in kako jo izpolnjujejo ter dobili odgovore na vprašanja.
 

Fotografija: ZDIS

Nadzor v DI Ljubljana Moste – Polje

Kako so izvajali aktivnosti v  DI v letu 2023 so nadzorni skupini predstavili: Diko IVANOVIČ, predsednik DI; Nenad ĐEKANOVIĆ, predsednik NO; Alenka KOCUVAN, podpredsednica DI.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDI Škofja Loka

Invalidi, ki sprejmejo funkcije vodenja DI se srečujejo z različnimi težavami in so jih predstavili nadzorni skupini: Vanja JENKO, predsednica DI; Dušan RAĐEVIĆ, predsednik NO; Špela TAVČAR, tajnica; Erika ŠTREMFELJ, računovodstvo; Avguštin VALANČIČ, referent za šport.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v DI Ajdovščina – Vipava

S fotografije se vidi kako so v DI Ajdovščina – Vipava pripravili dokumentacijo in sodelovali pri nadzoru: Manica JERKIČ, predsednica; Anuška LAVRENČIČ, predsednica NO in Alenka ŠTEFIN, tajnica.

Fotografija: ZDIS

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter aktive

Popoldan so imeli možnost sodelovati v štirih delavnicah: Soočanje delovnih invalidov z življenjskimi mejniki; Spoznavam sebe z glasom, gibom in zvokom gongov; Gibalno plesna delavnica in Pregled možnosti za invalide za zaposlovanje v okviru ZRSZ.

Drugi dan so bile dopoldan in popoldan izvedene štiri delavnice:

  • Delovni invalidi – skrbite za svoj avto bolje kot za svoje telo?

Nadzor v DIO Piran

Udeležba na usposabljanjih, ki jih organizira ZDIS za delovanje DI in sodelovanje v KOO je rezultat dobrega dela v DIO Piran, kar je ugotovila nadzorna skupina, kateri so svoje delo predstavili: Nives ANTONIČ, predsednica DI; Edvard KRAJNC, predsednik NO; Majda KOVAČIČ, referent za šport in tajnica.

Fotografija: ZDIS

Informativni sestanek "Občina po meri invalidov"

ZDIS vsako leto organizira informativni sestanek za DI in občine, ki želijo pristopiti k sodelovanju v projektu in pridobitvi listine »Občina po meri invalidov«. Letos je interes izkazalo 7 DI in 10 občin. Mag. Andrejka Fatur Videtič, predsednica projektnega sveta je predstavila način prijave; aktivno so sodelovali tudi ostali člani projektnega sveta: mag. Cveto Uršič, Jožef Gjerek in Roman Velikonja. Udeležence je nagovoril tudi Peter Bršek, predsednik ZDIS.

Nadzor v MDI Domžale

Na nadzoru so bili prisotni: Vida PERNE, predsednica DI; Nada VES, predsednica NO; Bojana POLJANŠEK, računovodja; Vida ČEH, vodja programov; Zdenka NOVAK, vodja registra in izvršnega odbora; Stane ŽAVBI, referent za šport.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDI Cerknica – Loška dolina – Bloke

Kako so delovali v MDI Cerknica - Loška dolina – Bloke v lanskem letu so nam predstavile: predsednica Olga OTONIČAR, tajnica Tatjana HOMOVEC in Majda ŠKRABEC v imenu NO DI. Lastne poslovne prostore so tudi s pomočjo Zveze delovnih invalidov Slovenije pridobili v letu 2003.
 

Fotografija: ZDIS

Syndicate content