Novice iz društev

Novice in obvestila, dogodki iz društev

Srečanje invalidov, Luče

V Lučah je ZMDI Mozirje pod vodstvom predsednika Antona Gračnerja organiziralo srečanje invalidov in se ob prisotnosti Marka Kladnika, podžupana občine Luče; Jožefa Jelena, poslanca v DZ in Petra Brška, predsednika ZDIS spomnilo na lanskoletno naravno nesrečo, ki je to območje zelo prizadela.

Planinski dan invalidov, Kope

DI SG je organiziralo že 38. planinski dan invalidov na Kopah. S svojo prisotnostjo in nagovori so se organizatorju DI SG poklonili: Tilen Klugler , župan MO SG; Bojan Borovnik, župan občine Mislinja in državni svetnik; Martina Sišernik, podžupanja MO SG; Dušan Stojanovič, poslanec v DZ in Peter Bršek, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije. Prisotna je bila tudi Mojca Sešler, predsednica Sveta za invalide pri občini Sevnica.

Srečanje invalidov Dolenjske in Bele krajine

Organizator srečanja je bilo letošnje leto DI Metlika. Pripravili so zanimiv in pester kulturni in družabni program. Prisotne je nagovorila podžupanja občine Metlika Anica Kopinič in podpredsednik ZDIS Srečko Matkovič. Kulturni program so oblikovali pevci društvenega pevskega zbora; nastop dveh članic s skečem in harmonikar. Udeleženci iz vseh DI v KOO so se pomerili v športnih igrah: pikado, petanka, met v sredino, vlečenje vrvi in se zavrteli ob glasbi ansambla Karantanci. Imeli so tudi možnost panoramskega ogleda z letalom.

40 let DI Grosuplje

DI Grosuplje je za udeležence obeležitve svoje obletnice pripravilo pester program. Najprej so imeli možnost ogleda Županove jame in Tabora na Cerovim, nato je sledila proslava, ki so jo s svojim nastopom popestrili pevci iz Mlade Zarje in moški pevski zbor. Anica Perme, predsednica društva je v svojem govoru orisala zgodovino in delovanje društva v 40 letih.
Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je pohvalil delovanje društva in najavil namero vključitve v projekt ZDIS »Občina po meri invalidov.«

Kulturno udejstvovanje članov DI Trbovlje

Društvo invalidov Trbovlje izvaja vseh osem posebnih socialnih programov in prav zadnji osmi, je kulturna dejavnost.

V okviru tega programa deluje pevski zbor Knapovsko sonce,  v prostorih društva imamo urejeno mini knjižnico s podarjenimi knjigami. Tu si lahko člani  izposodijo različna čtiva ali revije oz. nam jih podarijo.

Meddruštveno balinarsko srečanje invalidov

Balinarji in balinarke Društva invalidov Ilirska Bistrica že vrsto let, tako tudi letos, na domačih baliniščih organizirajo meddruštveno športno srečanje v balinanju v počastitev občinskega praznika in dneva državnosti.

Letos se je v juniju v balinarskem turnirju trojk pomerilo 15 ekip iz invalidskih društev Izola, Koper, Sežana, Pivka, Postojna, Cerknica, Žiri in domačega društva.

Rudi Centrih, svetovni prvak v ribolovu rib s plovcem

Od 14. do 15. 6. 2024 je v Plovdivu v Bolgariji potekalo svetovno prvenstvo v ribolovu rib s plovcem. Svetovnega prvenstva se je udeležila tudi slovenska reprezentanca invalidov, član katere je tudi g. Rudolf Centrih.


G. Rudolf Centrih je bil nepremagljiv in je na svetovnem prvenstvu osvojil 1. mesto posamezno in tako postal svetovni prvak.


Člani DIO Laško smo na našega Rudija izjemno ponosni in mu želimo še veliko uspehov pri športnem ribolovu, ki mu je predan z vsem srcem.

 

DI Sevnica v letu 2024

AKTIVNOSTI DI SEVNICA 2024

4. maj
Člani Društva invalidov Sevnica so se udeležili tekmovanja v balinanju četvorke v okviru Koledarja za šport ZDIS, ki je bilo 4. maja na balinišču Straža pri Novem mestu. Člani naše ekipe so bili Damjan Škerbec, Ivan Hribar, Jože Simonišek in vodja ekipe Franc Ernestl. V konkurenci devetih ekip so naši balinarji zasedli sedmo mesto. Premagali so DI Črnomelj z rezultatom 10:4, izgubili pa z DI Trbovlje 1:7. Našim fantom čestitamo za borbene igre.

Izlet DI Sevnica

Dne 21.5.2024.smo se člani DI Sevnica zbrali na avtobusni postaji in se odpeljali z avtobusom Novak proti Ljubljani. Najprej smo se ustavili v Grosupljem,ker smo se malo okrepčali in tam nas je že čakal gospod župnik Martin Golob. Nato smo pot nadaljevali v Ljubljano, kjer smo se vkrcali na ladjico. Na ladjici smo imeli okusno kosilo in nazadnje smo obiskali Ljubljanski grad, kamor smo šli z gondolo. Kljub dežju smo se veseli in polni novih vtisov vračali domov. Hvala vsem za čudovit dan!

Metoda Bec, DI Sevnica
Fotografije: DI Sevnica

Syndicate content